18 Kasım 2015 Çarşamba

Yedinci Gün: Nutella

15.11.2015 / Pazar –  Şeker Detoksu Gün 7
Biliyorsunuz her Pazar yaptığımız kahvaltıya ait uçsuz bucaksız sofranın fotoğraflarını çekip sosyal medyaya yüklemek çağımızın yeni hobisi. Tamam, bunu benim yaş grubum çok daha az yapsa da anne-baba yaş grubunun paylaşımları OWWWWW! Mesela bizimkilerin bazı arkadaşlarının o gün kaç öğün nerede ne yediğini gözüm kapalı, tek solukta ve ezberden söyleyebilirim. Yani arada bir güzel yemekler tabi ki paylaş. Çok efsane kahvaltıları arada ben de paylaşıyorum, maksat arkadaşlarım bilgilensin nerede nasıl kahvaltı etmesi gerektiğini öğrensin diye. 
Peki, meşhur kahvaltıların vazgeçilmezi nedir? Tabi ki Nutella! Ya Allah aşkına bırakın bu işleri. Nutella! Sen kim köpeksin acaba sofraların vazgeçilmezi oluyorsun bir anda? Ya sen yoktun tahin pekmez vardı, sen yoktun bal kaymak vardı, sen yine yoktun tereyağı ve reçel vardı.  Şeker detoksu sürecimde kahvaltılara dair özlediğim son şey Nutella kimse kusura bakmasın. Ayrıca hemen şuracıkta bir kamu spotu yapmam gerekirse, Nutella da kullanılan Palmiye yağı sağlık için bir hayli zararlı. Palm yağları bitkisel olmasına rağmen yüksek miktarda doymuş yağ içerdiği için obezite ve kalp-damar hastalıklarına yol açabiliyor. Sadece Nutella değil birçok çikolata ve bisküvide de bulunan bu yağların kişi başına yıllık tüketimi yaklaşık 2 kilo kadar. Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi bu yağların kullanımının toplum tarafından azaltılması ve toplumun bu konuda bilinçlenmesi için birçok çalışma başlatmış durumda. Aman yemişim kalbi damarı diyerek sağlığına önem vermeyen ve hala Nutellayı savunanlar için açıklamam gerekirse Nutella yersen POPON ÇOOOK BÜYÜR! Önünü alamazsın!


Beni tam tanımayanlarınız için birkaç itirafım olacak. Çikolata sevmem. İçinde çikolata geçen pasta yemem. Keza Cupcake’den de hiç haz etmem. After Eight, Likörlü çikolata, Pralinli çikolata tarzı abuk subuk tatlıların kokusuna bile tahammül edemem. Her şeyi anladık da çikolata yemeden nasıl dayanıyorsun sorunuza da böylece yanıtlamış oluyorum.  Çikolata sevmiyorum diye lütfen şeker detoksu güvenilirliğim sarsılmasın! Çikolata sevmiyor olabilirim ama şerbetli tatlı konusunda affetmem şov yaparım. Koy önüme bir tepsi baklavayı, gide gele gide gele bir günde o tepsiyi bitiririm gıkım çıkmaz sizin de ruhunuz duymaz.  Anlayacağınız bu detoks kapsamında beni çikolatalı tatlılar değil de şerbetli tatlılar zorluyor. Kızlar ve çikolata arasında kutsal bir bağ olduğuna inanılır, kızların çikolatayı her şeye tercih edeceği filan zannedilir. Bu inanışı şimdi size tek bir örnekle yalanlayacağım.
Kuzenimin nişanında (kız tarafı Antep’li) hem nişan pastası hem de Antep’ten gelen baklava dağıtıldı. Bakın size yemin ederim pastalardan çatal alınmadı, en son hatırladığım herkes baklava tabağını yalıyordu. O yüzden lütfen gereksiz şov yapmayalım BAKLAVA büyüktür çikolata. Herkes bunu sakince kabul etsin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder