21 Kasım 2015 Cumartesi

Onuncu Gün: Biscolata

18.11.2015 / Çarşamba–  Şeker Detoksu Gün 10

Bu yazı dizisini yazmaya başladığımda sadece bayanların ilgi göstermesini beklerken, aslında erkeklerin de yazdıklarımı yakından takip ettiğini fark ettim. Takip eden erkeklerin çoğu hiç çaktırmadan, derinden ve sessiz bir şekilde okuyor yazılarımı. Detoks ve diyet konuları sadece bayanları ilgilendiriyormuş gibi dursa da hepimiz çok iyi biliyoruz ki o uğruna aylarca spor salonundan çıkmadığınız Six Packler ne yazık ki şekeri bırakmadan ortaya çıkmıyor beyler.

Şeker kalori bakımından zengin ve hızlı bir enerji kaynağı iken, ihtiyaçtan fazla alındığı takdirde yakılmayan şekerler vücuda hemen yağ olarak depolanır. Yeterli şeker alamamak ise hiçbir zaman sorun teşkil etmez. Vücudun minimum enerji ihtiyacı gün içinde aldığımız toplam kalori miktarı ile karşılandığı sürece vücudumuz sağlıklı bir şekilde görevlerini yerine getirmeye devam eder. Aslına bakarsanız şeker tüketimi hepimizin pisboğazlığından başka bir şey değil. Özellikle düz bir karın için şeker tüketimini minimumda tutmakta büyük yarar var. İstediğimiz kadar kilo verelim veya spora gidelim düzenli bir beslenme programına girmedikçe düz karın bir HAYAL. Vücuda aldığımız şekerli maddeler yağa dönüştürüldüğü zaman insanların %95’inde karın bölgesine toplanma yapar. Özellikle çok sık alkol tüketen insanların vücutlarının geri kalanı zayıf bile olsa karın bölgelerinde kocaman bir yağ kütlesi olur. İşte bu koskocaman bir alkol göbeğidir! Düzenli bir beslenme programına girmeden bir taraflarını yırtsan dahi gitmez. Ben denedim gitmiyor…

İşin karbonhidrat boyutuna gelirsek, erkeklerin spor yaparken karbonhidrat alması veya almaması onların tercihine kalmıştır. Genellikle bulk dönemi adı verdiğimiz bir süreçte erkekler karbonhidrat ağırlıklı beslenerek hacim kazanmaya çalışırlar. Spor yaparken çalıştırılan kas grupları özellikle ağır antrenmanlarda büyük bir yıkıma uğrarlar, bu dönemde ihtiyaçtan fazla besin tüketen kişiler hem yıkılan kasları yerine koyarlar hem de üzerine eklerler. Bu beslenme tarzı sayesinde hacim kazanırlar, şişerler ve iri birer insan evladına dönerler. Bu kısımları okurken ilgilerini kaybettiğim bayan arkadaşları tekrar konuya çekmem gerekirse irileşmeden kastım Batman haliyle Christian Bale, Magic Mike filmindeki haliyle Matthew McConaughey veya her haliyle Chris Hemsworth…


(Adam Thor Beyler)

Hazır kadınların şu an ilgisi top noktadayken spor yaparken karbonhidrat tüketiminin kadınlar üzerindeki etkisine gelecek olursam, irileşmek istemiyorsanız (ki hiç zannetmiyorum bir kız durduk yerde irileşmek istesin) spor yaparken ihtiyacınızın üstünde karbonhidrat tüketmeyin. Bir miktar tüketmeniz vücudunuzun ihtiyacını karşılamak ve spordan yüksek verim alabilmek adına önemliyken, fazla tükettiğiniz takdirde felaket bir görünüme sahip olabilir kaş yaparken göz çıkarabilirsiniz.

Bugün eski yazılarıma nazaran ciddi ve önemli bilgiler içeren bir blog yazdım. Çünkü spor konusunu ciddiye alıyorum, herkesin de ciddiye almasını bekliyorum. Özellikle erkeklerden çok rica ediyorum ne olur spora gidin. Tabi ki bir Biskolata erkeği vücudu yapmanızı kimse beklemiyor, ama yani yaparsanız da şikayet etmeyiz. Benim demek istediğim erkek adamın biraz hacmi olur, öz kütlesi olur filan. Allah aşkına vitaminsiz vitaminsiz ortalarda gezmeyin, omuzu benimkinden dar olan çocuklar var ya… Ayıptır!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder