14 Kasım 2015 Cumartesi

Üçüncü Gün: Krem Karamel

11.11.2015 / Çarşamba –  Şeker Detoksu Gün 3

Üçüncü güne ait yazıma başlık olarak Krem Karamel atmak istedim, çünkü bugün iş yerinde verilen öğle yemeğinde krem karamel vardı. Görüp de almamak, alıp da yememek...
Birçoğunuzun iş yerinde olduğu gibi bizim iş yerinde de tabldot yemek çıkıyor. Bir de çalıştığım yer fabrika olduğundan bol yemekli bir tabldot menüsü oluyor. Bol yemekliden kastım şu şekilde:

  • Zorunlular: Bir kase çorba, bir ana yemek, bir yardımcı yemek(pilav, makarna vb.) ve bir adet tatlı
  • Seçmeliler: Meyve, komposto, zeytin yağlı yemek, ayran vs..
Menümüzde görüldüğü üzere ZORUNLU TATLI diye bir olay var. Zorunlu derken tabi ki yemezseniz ölümüzü görün, Allah aşkına atın şunu ağzınıza, almazsanız adam değilsiniz gibi bir zorlama yok ama tatlı senin hakkın, orada durmuş seni bekliyor nasıl almayasın? Bir de çok severim krem karameli, normalde olsa affetmem, diyette olsam bile affetmem ama detokstayım böyle bir ihaneti kendime ve bloğumu okuyan insanlara asla yapamazdım.

Yesem de haberiniz olmazdı aslında, keşke yeseydim. ARTIK TATLI ÇEKİYOR CANIM MUTLU MUSUNUZ?



Yemeği yedikten sonra gelen o tatlı ihtiyacı bugün tekrar geri dönmeye başladı. Tıka basa yesen bile kendini tam doymuş hissetmiyorsun. Zaten pilav makarna yememişsin, kuru kuru et yemeği veya sebze yemeği ile doymaya çalışıyorsun sonunda tatlı da yok. Ertesi öğün de böyle, ertesi gün de böyle… Tünelin sonunda ışık yok ışık!

21 gün değil de ömür boyu rafine şekeri bırakmış veya bırakmayı planlayan insanlara akıl fikir diliyor bugün ki yazıma son veriyorum.  Zira çok açım, beynime kan gitmiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder