19.11.2015 / Perşembe– Şeker Detoksu Gün 11
Bugün itibariyle başladığım bu maceranın resmi olarak
yarısını tamamlamış bulunuyorum. Detoksa başladığımdan bu yana çok kilo kaybetmesemde göbeğimde gözle görülür bir küçülme oldu. Bu beklemediğim bir sonuçtu, objektif olmam açısından sanırım bunu belirtmemde yarar var. Bu içinde bulunduğum açlık durumunu hiç savunmak istemiyorum ama sanırım biraz işe de yarıyor. Şimdi bugüne kadar neler yedim içtim biraz onlardan
bahsedeyim. Aslında bu konuya hiç değinmeyi düşünmüyordum ama en çok soruda bu
konu ile ilgili gelmeye başladı. Yani buraya değişik yemek isimleri yazmayı
bende çok isterdim ama annem de ben de çalıştığımız için öyle değişik detoksa
uygun yemekler hazırlamaya hiç vaktimiz olmuyor. Bildiğiniz zeytinyağlı
yemekler; et, tavuk ve balık yemekleri; çorbalarla filan besleniyorum. Tabi hiç
birinin yanında ekmek, pilav ve makarna yemiyorum bu da hoooop oluyor sana
detoks.
Ya kısaca özetlemek gerekirse masadan aç kalkacaksın
arkadaşım bu işin sırrı burada. Doyduysan doğru şeyleri yememişsin demektir!
Son zamanlarda Instagram’dan baya bir diyetisyen takip
ediyorum ve şu an ki popüler beslenme konseptlerine acayip hâkimim. Sonuçta
vardığım nokta Türkiye de diyet yapmak da diyetisyen olmak da çok zor.
Avrupa veya Amerika da çoğu ülkede yemekler zaten hali hazırda rezalet olduğu
için diyet sırasında değişik ve sağlıklı ürünlerden yapılmış yemeklerden yemek
insana koymuyordur. Ama burada durum öyle değil, insan güzelim Türk yemeklerini
bırakıp abidik gubidik havalı isimli besinlerle yapılmış sağlıklı öğünler ile beslenemiyor.
Özellikle şu aralar Türkiye’de isim yapmış birçok diyetisyen
yurt dışında seminerlere katılarak yeni beslenme trendlerini keşfedip, bizim
ülkeye de tanıtmaya çalışıyorlar. (Bu popüler diyetisyenlerin arasında liseden bir
arkadaşım da var, kendisi de yazdıklarımı takip ediyor. Seviyorum güzel
yazıyorsun filan dedi valla diyet otoriteleri bile takip ediyor bu bloğu ona
göre ciddiyetle okuyalım canlarım!) Her neyse, bu diyetisyenler hayatlarımıza
sokmak istedikleri sağlıklı besinleri bize sevdirmek için sürekli yeni tarifler
deniyor, Türk damak tadına en uygun şekilde bizlere sunmaya çalışıyorlar. Bu
çabalarını çok haklı buluyor ve takdir ediyor olmakla birlikte kendilerine bu
süreçte büyük sabır diliyorum. Yemekleri silme tereyağı ve tuz dolu olan bir
milleti ne kadar kinoa ve karabuğday tüketmeye ikna edebilirsin ki?
Ah ama değinmeden geçemeyeceğim, bu sıra bir Chia Tohumu var ki ona
fena kılım. (Annem de sazan olduğundan almış tabi durur mu?) Efendim Chia tohumu çok yararlı anti oksidan bir besinmiş, şeker
detoksunda chia tohumu kullanarak yaptığımız tatlılarımızla şeker almadan
ihtiyacımızı karşılay… HE YAV HE!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder